Σπουδές σε κορυφαία πανεπιστήμια της Βρετανίας 

Εισαγωγή σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα 
 

Αν έχετε μόλις αποφοιτήσει από το Λύκειο και το όνειρό σας είναι να σπουδάσετε σε Βρετανικά Πανεπιστήμια, χωρίς να διαθέσετε έναν  χρόνο για προ-πανεπιστημιακή ετοιμασία σε Foundation, η Skylines Study Abroad μπορεί να σας βοηθήσει, ακόμη και αν η βαθμολογία σας είναι σχετικά χαμηλή. Σας προσφέρουμε την κατάλληλη, εξατομικευμένη, ακαδημαϊκή υποστήριξη σε κάθε βήμα της διαδικασίας, για να κερδίσετε το χρόνο σας!
 
Όχι ... δεν κάνουμε θαύματα, αλλά με 25 χρόνια εμπειρίας και επιτυχούς καθοδήγησης στον ακαδημαϊκό χώρο μπορούμε να σας συμβουλεύσουμε που να επικεντρώνετε τις προσπάθειές σας. Έχουμε επίσης "διδαχθεί" την αξία των σωστά ολοκληρωμένων αιτήσεων, διατηρώντας παράλληλα σταθερή και ειλικρινή επικοινωνία με τα πανεπιστήμια και μαζί σας σε όλη τη διάρκεια των διαδικασιών!
 

UCAS - UKPass

Ο οργανισμός UCAS (University, College and Admissions Services) ιδρύθηκε αρχικά το 1993, προκειμένου να υπάρχει ένα ανεξάρτητο περιβάλλον, όπου μαθητές από όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να ενημερώνονται για τις επιλογές τους σε πρώτο πτυχίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Ηνωμένου Βασιλείου και να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους για να προωθηθούν στα αναφερόμενα πανεπιστήμια.

Για τους μεταπτυχιακούς υποψηφίους ιδρύθηκε το 2007 ο φορέας UKPass (UK Postgraduate Applications and Statistical Services).

Οι δύο αυτοί φορείς αποτελούν τα δύο μεγάλα "λιμάνια" για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Βρετανίας για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές!


Στην προσπάθεια μας να σας δώσουμε μια σαφή εικόνα της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων παραθέτουμε παρακάτω τις χρονικές προθεσμίες για υποβολή αιτήσεων μέσω UKPass, για μεταπτυχιακά &  UCAS για προπτυχιακά .
 

UKPass, για μεταπτυχιακά:

Οι ημερομηνίες ποικίλλουν αναλόγως του Πανεπιστημίου και της Σχολής. Γενικώς γίνονται μεταξύ Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους και Μαρτίου, για καλύτερες προοπτικές. Σε κάποια πανεπιστήμια και σχολές αιτήσεις μπορούν να γίνουν και μέχρι το Σεπτέμβριο!
 
 

UCAS για προπτυχιακά:

 

 Οκτώβριος 2016

Προθεσμία για την παραλαβή των πλήρως συμπληρωμένων αιτήσεων για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και για όλα τα αντικείμενα σπουδών στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ.

 

Ιανουαριος 2017

Προθεσμία για την υποβολή των πλήρως συμπληρωμένων αιτήσεων UCAS του πρώτου κύκλου, που εξετάζονται και ικανοποιούνται κατά προτεραιότητα!

 

Μαρτιος 2017

Προθεσμία για την υποβολή των πλήρως ολοκληρωμένων αιτήσεων του πρώτου κύκλου για μαθήματα σχετικά με Art & Design

 

Ιουνιος 2017

Προθεσμία για υποβολή "αργοπορημένων" αιτήσεων.

 

UCAS Clearing

Μετά τις 30 Ιουνίου και με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Α Levels σε Βρετανία και Σκωτία στα μέσα Αυγούστου, έχετε μια δεύτερη ευκαιρία για άμεση εισαγωγή σε Βρετανικά Πανεπιστήμια. Ο κάθε υποψήφιος που έχει ήδη κάνει αίτηση επιλέγει μια εκ των 2 θέσεων που έχει ήδη εξασφαλίσει. Συνεπώς απελευθερώνονται πολλές θέσεις στα Βρετανικά Πανεπιστήμια οι οποίες είναι διαθέσιμες σε νέους υποψηφίους μέσω UCAS Clearing.

 

Εάν δεν έχετε ακόμη κατοχυρώσει τη θέση σας, μπορείτε να το επιτύχετε τώρα είτε δεν υποβάλατε καμία αίτηση για εισαγωγή σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο μέσα στο χρόνο, είτε δεν λάβατε προσφορά θέσης στην αίτησή σας, είτε δεν καλύπτετε τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να κατοχυρώσετε τη θέση που σας έχει προσφερθεί.

 

Για όσους εγγραφούν σε Βρετανικά Πανεπιστήμια πριν την οριστική αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχύει το προνομιακό καθεστώς διδάκτρων για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. Επίσης μπορείτε να σπουδάσετε δωρεάν, με σπουδαστικό δάνειο, που αρχίζει να αποπληρώνεται μετά το πέρας της φοίτησης σας και την ικανοποιητική επαγγελματική σας αποκατάσταση!

 

Επικοινωνήστε άμεσα με τους εκπαιδευτικούς συμβούλους της Skylines Study Abroad, οι οποίοι έγκαιρα και αποτελεσματικά θα σας βοηθήσουν:

 

• Στην έρευνα και επιλογή του κατάλληλου για σας προπτυχιακού προγράμματος

• Στην άμεση και απευθείας επικοινωνία με τα Πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν

• Στη συμπλήρωση, παρακολούθηση και υποστήριξη της αίτησής σας

• Στην αίτηση εύρεσης διαμονής στην Εστία του Πανεπιστημίου

• Στην αίτηση για έκδοση ευνοϊκού σπουδαστικού δανείουΠροσωπικές πληροφορίες

*Όνομα:
*Επώνυμο:
*Email:
Τηλέφωνο:
Κωδικός ασφαλείας: