Boarding Schools

Κολέγια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αγγλία

 

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν πως κάθε παιδί έχει ένα ταλέντο!

Είναι πρωταρχική ευθύνη του σχολείου να ανακαλύψει αυτό το ταλέντο και να ενθαρρύνει το παιδί να αναπτύξει τις ατομικές του ικανότητές στο μέγιστο βαθμό.
Αυτό ακριβώς κάνουν τα καλά Boarding Schools στην Αγγλία!
 

Ακαδημαϊκή παράδοση σε συνδυασμό με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας

Η βρετανική εκπαίδευση, με μακρά ακαδημαϊκή παράδοση, έχει ως θεμέλιο λίθο την τόνωση της δημιουργικής σκέψης, του ταλέντου και της ατομικότητάς του κάθε παιδιού.
Τα Κολέγια/Οικοτροφεία της Αγγλίας προετοιμάζουν άριστα «αυριανούς πολίτες του κόσμου», με ηθικές αξίες και ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Τους υποστηρίζουν επίσης στο επόμενο βήμα στη ζωή τους, την εισαγωγή σε κορυφαία Πανεπιστήμια, όπως τα LSE, Cambridge, Oxford, Imperial College, Harvard, Stanford, MIT κ.ά..
 

Φροντίδα

Το προσωπικό των Boarding Schools που εμπιστευόμαστε είναι ιδιαίτερα πεπειραμένο στο να βοηθούν παιδιά από το εξωτερικό να προσαρμοστούν στη ζωή του Οικοτροφείου. Την επιμέλεια του παιδιού στο Οικοτροφείο έχουν οι «houseparents» κάθε οικήματος και κάθε παιδί έχει τον προσωπικό του καθηγητή σύμβουλο, που παρακολουθεί και βοηθάει το παιδί στη γενική του ακαδημαϊκή πορεία.
Οι καθηγήτριες σύμβουλοι της Skylines συνεργάζονται στενά με το προσωπικό των Κολεγίων για όλα τα θέματα που αφορούν στη διαβίωση, την ευτυχία και πρόοδο του παιδιού μέχρι να ολοκληρωθούν οι σπουδές του και ενημερώνουν τους γονείς.
 

Μέθοδοι διδασκαλίας

Τα μαθήματα, πολλά των οποίων είναι κατ’ επιλογήν, γίνονται σε τάξεις των 8-10 μαθητών σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αναγνωρίζει και ανταμείβει όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και την προσπάθεια και κυρίως τη δημιουργικότητα.
Τα παιδιά μορφώνονται, σε μια Γλώσσα που είναι πλέον διεθνής και αναγνωρίσιμη σε όλο τον πλανήτη, ψυχαγωγούνται, αθλούνται και μπορούν να επιλέξουν πληθώρα εξωσχολικών δραστηριοτήτων, σπορ, ή μαθημάτων.
 

Χρήματα

Ο οικότροφος μαθητής/μαθήτρια χρειάζεται ελάχιστο «χαρτζιλίκι», που φυλάσσεται στην «τράπεζα» του Οικοτροφείου, επειδή όλες οι ανάγκες του καλύπτονται και για ό,τι "έξτρα" προσωπικό έξοδο μπορεί να χρεώνεται ο λογαριασμός του κηδεμόνα.
 

Επικοινωνία

Το παιδί μπορεί να επικοινωνεί άνετα με το σπίτι του μέσω τηλεφώνου, e-mail, skype, ή ταχυδρομείου. Οι γονείς επικοινωνούν συχνά με τους εκπαιδευτικούς συμβούλους της Skylines Study Abroad, που παρακολουθούν συνεχώς την πρόοδο και εξέλιξη του κάθε παιδιού, ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τους γονείς. Μπορούν όμως να επικοινωνούν και απευθείας με τους «houseparents» στο Οικοτροφείο και το ακαδημαϊκό προσωπικό, όσο συχνά χρειαστεί.
 

Σοφή επένδυση 

Κάθε χρόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μεγάλης Βρετανίας περνούν από αυστηρούς ελέγχους σε σχέση με το κύρος τους, την ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχουν, τη φροντίδα και ασφάλεια των παιδιών, καθώς και τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα που χρησιμοποιούν για την εκπαίδευση των μαθητών τους. 
 
Το Βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα μέχρι σήμερα έχει επαινεθεί για την τεράστια συμβολή του στην ανάπτυξη των επιστημών σε παγκόσμιο επίπεδο. Απόφοιτοι Βρετανικών σχολείων και Πανεπιστημίων είναι μια σειρά εφευρετών, όπως ο Κάρολος Δαρβίνος και ο Ισαάκ Νεύτων.
 

Παγκόσμια αναγνωρισμένα πτυχία

Τα βρετανικά πτυχία εκτιμώνται σε όλο τον πλανήτη. Διεθνή Πανεπιστήμια τα προτιμούν και οι εργοδότες είναι σίγουροι για τις ικανότητες των σπουδαστών στην επικοινωνία, την αυτοπειθαρχία και την σωστή διαχείριση του χρόνου τους.
 

Κόστος

Το κόστος σε ένα καλό ιδιωτικό Βoarding School καλύπτει τα δίδακτρα, τη διαμονή, την πλήρη διατροφή, την βοήθεια στη μελέτη, την ψυχαγωγία, πολλά σπορ, υγειονομική περίθαλψη και 24ωρη φροντίδα και επίβλεψη των παιδιών.
Στα καλά ιδιωτικά και ημικρατικά ΚΙολέγια το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 6.000 ως 8.000 λίρες το τρίμηνο.
 

Κρατικά Boarding Schools

Υπάρχουν και καλά κρατικά boarding schools, όπου η φοίτηση είναι δωρεάν για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κόστος που βαρύνει τον κηδεμόνα είναι μόνο η διαμονή και πλήρης διατροφή του παιδιού στο Οικοτροφείο, 13.000 - 15.000 λίρες και για τα τρία τρίμηνα του έτους. 
 
Μερικά Κολέγια στην Αγγλία και στην Ιρλανδία συνεργάζονται και με ειδικά επιλεγμένες και ελεγχόμενες «οικογένειες υποδοχής» για τη διαμονή και 24ωρη φροντίδα των μαθητών τους, που παρέχουν τη ζεστή φιλοξενία και φροντίδα τους συνήθως σε 2 έως 4 παιδιά κάθε φορά.
 

Προτεινόμενα Κολέγια - Boarding Schools

Η Skylines Study Abroad σας προτείνει δοκιμασμένα Boarding Schools στην Αγγλία και την Ιρλανδία, που προετοίμασαν άριστα τα «παιδιά μας» και με τα οποία η επικοινωνία μας είναι ακόμη και καθημερινή, αν χρειαστεί.
 

Συστάσεις

Έχουμε στη διάθεση των γονέων μαρτυρίες πολλών παιδιών και των κηδεμόνων τους για την εμπειρία τους στα συγκεκριμένα boarding schools και την επιτυχημένη μετέπειτα πορεία τους σε ιατρικές, φαρμακευτικές, νομικές, οικονομικές, αρχιτεκτονικές κ.ά.. πανεπιστημιακές σχολές.
 
Οι πόλεις επιλογής του Κολεγίου μπορεί να είναι Oxford, Cambridge, London, Liverpool, Brighton, Manchester , Hastings, Dublin, York.